Μήλο

    Το μήλο είναι από το πιο διαδεδομένο και ευρύτατα καλλιεργούμενο φρούτο που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική αλλά και στη μαγειρική. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη καθώς και στην καύση του λίπους. Έχοντας πολύ λίγες θερμίδες βοηθά τον οργανισμό να διατηρηθεί υγιής. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και την γρηγορότερη πέψη.
    Συνιστάται να καταναλώνετε ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα, διότι στο εξωτερικό περίβλημα βρίσκονται κυρίως οι φυτικές ίνες. Δοκιμάστε να προσθέσετε κομματάκια μήλου σε σαλάτες λαχανικών, π.χ. με κόκκινο-άσπρο λάχανο και καρότο, ή με μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια, κίτρινη-πράσινη πιπεριά και τριμμένο καρύδι. Εάν αναζητάτε συχνά ένα γλύκισμα, εκμεταλλευτείτε τα μήλα για να δημιουργήσετε υγιεινότερες επιλογές, π.χ. βάλτε σε ένα μπολ κομμάτια μήλου, προσθέστε καρύδια και σταφίδες. Στην συνέχεια πασπαλίστε με κανέλα, ψήστε τα στο φούρνο και έπειτα περιχύστε με ένα ελαφρύ σιρόπι μελιού.

Για να δείτε συνταγή … πατήστε εδώ
    Το μήλο είναι από το πιο διαδεδομένο και ευρύτατα καλλιεργούμενο φρούτο που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική αλλά και στη μαγειρική. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη καθώς και στην καύση του λίπους. Έχοντας πολύ λίγες θερμίδες βοηθά τον οργανισμό να διατηρηθεί υγιής. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και την γρηγορότερη πέψη.
    Συνιστάται να καταναλώνετε ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα, διότι στο εξωτερικό περίβλημα βρίσκονται κυρίως οι φυτικές ίνες. Δοκιμάστε να προσθέσετε κομματάκια μήλου σε σαλάτες λαχανικών, π.χ. με κόκκινο-άσπρο λάχανο και καρότο, ή με μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια, κίτρινη-πράσινη πιπεριά και τριμμένο καρύδι. Εάν αναζητάτε συχνά ένα γλύκισμα, εκμεταλλευτείτε τα μήλα για να δημιουργήσετε υγιεινότερες επιλογές, π.χ. βάλτε σε ένα μπολ κομμάτια μήλου, προσθέστε καρύδια και σταφίδες. Στην συνέχεια πασπαλίστε με κανέλα, ψήστε τα στο φούρνο και έπειτα περιχύστε με ένα ελαφρύ σιρόπι μελιού.

Για να δείτε συνταγή … πατήστε εδώ


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha