Μικρά μυστικά

Συμβουλές για υγιεινό τηγάνισμα:
•    Μη τηγανίζετε με ξαναχρησιμοποιημένο λάδι. Είναι καταστροφή για την υγεία.
•    Μη τηγανίζετε ψάρια σε παλιό ψαρόλαδο. Παίρνουν βαριά μυρωδιά.
•    Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο καλό.

Συμβουλές για να μην πετάγεται το λάδι απ' το τηγάνι:
•    Σκουπίστε πιέζοντας λίγο με χαρτί κουζίνας ότι έχετε για τηγάνισμα (πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες κ.λ.π.).
•   Τηγανίστε το τυρί (χαλούμι, φέτα, κεφαλοτύρι κ.λ.π.) Αφού τα περάσετε από αλεύρι όπως τα ψάρια. Ιδίως τα καλαμαράκια θέλουν πολύ στράγγισμα και στύψιμο με χαρτί κουζίνας για να μη σας βγάλουν τα μάτια.

Συμβουλές για το πλύσιμο των χόρτων:
•    Αφήστε τα χόρτα μετά το καθάρισμα στο νερό περισσότερο από μια ώρα, ανακατεύοντας τα κάποτε - κάποτε.
•    Αφήστε τα και μετά το δεύτερο πλύσιμο περίπου μισή ώρα.
•    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαλύεται η κολλημένη λάσπη ή το χώμα και σαν βαρύτερα να κατακάθονται στον πάτο της λεκάνης.
•    Έτσι γλιτώνετε τα πολλά πλυσίματα και εξοικονομείτε νερό.
•    Με τον τρόπο αυτό τρία πλυσίματα είναι αρκετά.

Συμβουλές για τον τοματοπελτές:
•    Αν σας περισσεύει ρίξτε του λίγο λάδι για να καλυφθεί αλλιώς ή μαυρίζει ή μουχλιάζει έστω κι αν είναι στο ψυγείο.
Συμβουλές για υγιεινό τηγάνισμα:
•    Μη τηγανίζετε με ξαναχρησιμοποιημένο λάδι. Είναι καταστροφή για την υγεία.
•    Μη τηγανίζετε ψάρια σε παλιό ψαρόλαδο. Παίρνουν βαριά μυρωδιά.
•    Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο καλό.

Συμβουλές για να μην πετάγεται το λάδι απ' το τηγάνι:
•    Σκουπίστε πιέζοντας λίγο με χαρτί κουζίνας ότι έχετε για τηγάνισμα (πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες κ.λ.π.).
•   Τηγανίστε το τυρί (χαλούμι, φέτα, κεφαλοτύρι κ.λ.π.) Αφού τα περάσετε από αλεύρι όπως τα ψάρια. Ιδίως τα καλαμαράκια θέλουν πολύ στράγγισμα και στύψιμο με χαρτί κουζίνας για να μη σας βγάλουν τα μάτια.

Συμβουλές για το πλύσιμο των χόρτων:
•    Αφήστε τα χόρτα μετά το καθάρισμα στο νερό περισσότερο από μια ώρα, ανακατεύοντας τα κάποτε - κάποτε.
•    Αφήστε τα και μετά το δεύτερο πλύσιμο περίπου μισή ώρα.
•    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαλύεται η κολλημένη λάσπη ή το χώμα και σαν βαρύτερα να κατακάθονται στον πάτο της λεκάνης.
•    Έτσι γλιτώνετε τα πολλά πλυσίματα και εξοικονομείτε νερό.
•    Με τον τρόπο αυτό τρία πλυσίματα είναι αρκετά.

Συμβουλές για τον τοματοπελτές:
•    Αν σας περισσεύει ρίξτε του λίγο λάδι για να καλυφθεί αλλιώς ή μαυρίζει ή μουχλιάζει έστω κι αν είναι στο ψυγείο.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha