Ζύμη για πίτα



Ζύμη για πίτα

Υλικά:
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • ½ κρασοπότηρο ρακή
  • 1 νεροπότηρο νερό (όσο πάρει)
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι





Εκτέλεση:
       Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρακή και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, λεία και ελαστική. Στην συνέχεια τη βάζουμε σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha