Αχλάδι

  Το αχλάδι είναι ένα νοστιμότατο φρούτο. Εσωτερικά η σάρκα του είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως εκ των οποίων οι πιο γνωστές είναι το Κρυστάλλι, η Κοντούλα, η Βουτυράτη και η Δουκέσα. Διαφέρουν σημαντικά στον χρόνο ωρίμανσης των καρπών, από τον Ιούνιο οι πρώιμες και έως τέλη Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι όψιμες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο το χρόνο στην αγορά οι καρποί της.
    Περιέχει βιταμίνες, A, B, C, G και Ε, καθώς επίσης ζάκχαρο, λίπη, τανίνη, ποτάσιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδερο. Τα άγουρα αχλάδια καλό είναι να τα αποφεύγουμε, όπως και όλα τα άλλα άγουρα φρούτα. Τρώγονται νωπά, γίνονται κομπόστες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, γίνονται μαρμελάδες. Μια γρήγορη φρουτοσαλάτα:
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομμάτια όλα τα φρούτα. Στην συνέχεια περιχύνουμε μέλι με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι (αρκετό ώστε να περιβραχούν όλα τα φρούτα.

Για να δείτε τη συνταγή … πατήστε εδώ
  Το αχλάδι είναι ένα νοστιμότατο φρούτο. Εσωτερικά η σάρκα του είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως εκ των οποίων οι πιο γνωστές είναι το Κρυστάλλι, η Κοντούλα, η Βουτυράτη και η Δουκέσα. Διαφέρουν σημαντικά στον χρόνο ωρίμανσης των καρπών, από τον Ιούνιο οι πρώιμες και έως τέλη Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι όψιμες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο το χρόνο στην αγορά οι καρποί της.
    Περιέχει βιταμίνες, A, B, C, G και Ε, καθώς επίσης ζάκχαρο, λίπη, τανίνη, ποτάσιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδερο. Τα άγουρα αχλάδια καλό είναι να τα αποφεύγουμε, όπως και όλα τα άλλα άγουρα φρούτα. Τρώγονται νωπά, γίνονται κομπόστες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, γίνονται μαρμελάδες. Μια γρήγορη φρουτοσαλάτα:
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομμάτια όλα τα φρούτα. Στην συνέχεια περιχύνουμε μέλι με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι (αρκετό ώστε να περιβραχούν όλα τα φρούτα.

Για να δείτε τη συνταγή … πατήστε εδώ


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha