Μπανάνα

    Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, και χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική όπως τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Όταν έχει ωριμάσει είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες Α, Β, Ε, C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο.
     Υπάρχουν πολλά είδη ποικιλιών μπανάνας, στην Ελλάδα καλλιεργούνται, κυρίως στη Μεσσηνία και την Κρήτη και είναι ιδιαίτερα εύγεστες και αρωματικές, οι οποίες όμως είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτές που παράγονται σε θερμότερες χώρες. Στην Ινδία ο χυμός που βγαίνει από τον κορμό χρησιμοποιείται ως οικιακό φάρμακο για τη θεραπεία του ίκτερου, μερικές φορές με την προσθήκη μελιού.

Για να δείτε τη συνταγή ... πατήστε εδώ
    Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, και χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική όπως τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Όταν έχει ωριμάσει είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες Α, Β, Ε, C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο.
     Υπάρχουν πολλά είδη ποικιλιών μπανάνας, στην Ελλάδα καλλιεργούνται, κυρίως στη Μεσσηνία και την Κρήτη και είναι ιδιαίτερα εύγεστες και αρωματικές, οι οποίες όμως είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτές που παράγονται σε θερμότερες χώρες. Στην Ινδία ο χυμός που βγαίνει από τον κορμό χρησιμοποιείται ως οικιακό φάρμακο για τη θεραπεία του ίκτερου, μερικές φορές με την προσθήκη μελιού.

Για να δείτε τη συνταγή ... πατήστε εδώ


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha